dijous, 25 de setembre del 2008

Sony anuncia el llançament de Reader

Si fa uns mesos Amazon anunciava el seu lector de llibres electrònics Kindle, Sony no tardà a respondre amb el seu propi lector. L’aparell, anomenat Reader, ha començat a ser comercialitzat a França, la qual cosa vol dir que no tardarem tampoc a tenir-lo entre nosaltres. Pesa només 260 g, pot emmagatzemar fins a 160 obres i disposa d’una autonomia de lectura de 6.800 pàgines. La pantalla, que utilitza la tecnologia de tinta electrònica, és en blanc i negre. Per al seu llançament, Sony ha arribat a un acord amb dos socis: els magatzems FNAC, que vendran l’aparell a 299 euros a partir del proper 23 d’octubre, i el grup editorial Hachette, que assegura un primer catàleg de 2.000 títols del grup (Grasset, Fayard…) o d’editorials associades (Albin Michel, Anne Carrière…). Els llibres es podran descarregar en el portal fnac.com i el seu preu serà d’un 10 % a un 15 % més barat que l’exemplar en paper (Informació extreta de Le Monde des Livres.)

2 comentaris:

Emili Morant ha dit...

Pel poc que sé, la tecnologia de la tinta electrònica és fantàstica, i ja està desenvolupada fins a un punt en què pot deixar enrere molts dels prejudicis i incomoditats que ens produeix la lectura en pantalla. Però els números no ixen: si l'aparell costa 300 euros i els llibres tenen un 10% de descompte, hom ha de gastar-se 3.000 euros en llibres electrònics per a que l'invent isca a compte.

Invents com aquest (el dia que baixen de preu, que arribarà segur) podrien ajudar a superar alguns dels problemes (distribució, disponibilitat, etc.) que es troben els llibres en català al País Valencià. Però clar, descomptes només de l'ordre del 10% respecte als volums en paper són gairebé una invitació a la pirateria - si és que no som ja una cultura mig pirata :-)

Anònim ha dit...

Els problemes de rendibilitat que remarca Emili són evidents i, què voleu, no m'agrada gens llegir en pantalla: obre l'aparell, connectat'l, carrega'l, cerca la pàgina, ara vull comprovar allò que he llegit abans, cerca una marca, cerca la referència anterior, i si vull fer una anotació? buf! Que no, que m'agrada més el paper. Llarga vida al llibre imprés!