dilluns, 30 de novembre del 2009

Conferència a Madrid: Celebrar Darwin

Dijous, 3 de desembre. 19,30 h
Museo Nacional de Ciencias Naturales

C/ José Gutiérrez Abascal, 2 – Madrid




Hi intervindran

Esteban Manrique, director del MNCN
Janet Browne, catedràtica d Història de la Ciència de la Universitat de Harvard i autora de la biografia de Charles Darwin
Juli Peretó, editor de l’edició il∙lustrada El origen de las especies


Un nou i sorprenent retrat de Charles Darwin, el gran naturalista. Redactat en dos volums, narra la història de la seua joventut com a aprenent de científic, fins als extraordinaris esdeveniments que finalment van forçar la publicació de L’origen de les espècies, que va provocar l’arribada dels anys de fama i polèmica.

Aquesta edició de El origen de las especies ofereix una nova frescor a l’obra mestra de l’evolució. El text ha estat adaptat pels científics Juli Peretó i Andrés Moya i s’acompanya amb més de 200 il∙lustracions de Carles Puche. Plantes, animals i fòssils es retraten amb la mateixa desimboltura de Darwin. En definitiva, una obra mestra del pensament científic que ens porta a preguntar‐nos per què som com som. També disponible edició en català i anglés.


dimarts, 10 de novembre del 2009

NOVETAT EDITORIAL

La revolució va de bo!
La modernització de la pilota valenciana
de Paco Cerdà, Purificació Mascarell


978-84-370-7618-8 · 2009 · 252 pp. · 30 €

La pilota valenciana s'ha llançat a un procés modernitzador iniciat a la transició democràtica i accelerat profundament al segle XXI. L'objectiu és superar el caràcter minoritari d'aquest joc tradicional per tal d'ampliar els seus horitzons i adaptar-lo a la modernitat.
Aquest llibre repassa els canvis dins l'àmbit professional, a la televisió autonòmica, la incorporació com a matèria dins les escoles, o el desenvolupament d'una potent xarxa d'escoles i centres de tecnificació. Es tracta d'un procés recuperador que ha estat acompanyat per la integració de l'esport autòcton en un moviment internacional de pilota a mà que organitza campionats mundials i europeus. Anàlisi de la transformació polièdrica de la pilota valenciana amb deu reportatges i vint-i-tres entrevistes en profunditat als protagonistes més destacats d'aquest procés.

dijous, 5 de novembre del 2009

Presentació: La cultura de la acequia

Dilluns, 9 de novembre. 12,00 h.
Sala de Graus - Facultat de Geografia i Història
Universitat de València
Agua, tierra y comunidad en el Suroeste de les Estados Unidos de América
de José A. Rivera
En la rica història de la irrigació en els països hispans, les sèquies comunals del sud-oest dels Estats Units representen un fenomen singular: com comunitats organitzades de regants, constitueixen les úniques autoritats públiques locals reconegudes per l'Estat. D'aquesta manera, es posa en relleu la capacitat de vertebració social comunitària que la distribució de l'aigua imposa, que a més vehiculen tota una cultura construïda a través dels segles, des de l'època colonial espanyola fins a la incorporació d'aquests territoris mexicans als Estats Units d'Amèrica. L'estudi dels regadius del riu Gran permet remuntar-se fins a l'herència andalusí importada pels colonitzadors espanyols, valorar la influència de les pràctiques de regadiu nadives i les pressions que ha suportat aquest sistema tradicional de gestió de l'aigua en època contemporània.

Hi intervindran:

Salvador Calatayud
, professor d’Anàlisi Econòmica de la Universitat de València

Luis Pablo Martínez, historiador

José A. Rivera, autor del llibre