dimecres, 9 de març del 2011

Vetllada musical i literària

A propòsit de la presentació del llibre:


Sangre Azul
Vida y delirio de Margarita Ruiz de Lihory

Divendres, 11 de març, 19.30 h

Bibliocafé · C/ Amadeo de Saboya, 17 · Valencia

Amb l’actuació d’Eva Dénia i Carles Carrasco que acompanyaran a l’autor.


divendres, 4 de març del 2011

NOVETAT «L’ofici de raonar»



L’ofici de raonar
Societat, economia, política, valencianisme

Vicent Soler
2011 · 978-84-370-8012-3 ·
20€

Aquest llibre recull un conjunt ampli d’articles i textos publicats per Vicent Soler −generalment a la premsa (diaris Levante-EMV i El País, revistes com El Temps i Saó, etc.)− al llarg dels darrers catorze anys, en els quals la societat valenciana ha viscut un període peculiar d’expansió econòmica amb data de caducitat, de grans projectes avui en crisi, d’hegemonia de la dreta, de convulsions judicials derivades de la corrupció i d’ajornament sistemàtic de la solució dels problemes reals.

L’ofici de raonar tracta d’allò que tan bé s’adiu amb la meua doble condició de professor d’universitat i de ciutadà amb vocació pública: raonar, enraonar. Fer-me entendre des de la conversa pacífica i argumentativa per tal de canviar un entorn social que m’estime, però que m’agradaria millor.
Vicent Soler

Aquests articles recullen dues de les motivacions personals més imperioses de Vicent Soler: el desig de divulgar el seu pensament socioeconòmic i, alhora, l’esperança que aquest servesca per a fer progressar el seu país.
Martí Domínguez

Vicent Soler (Rocafort, 1949) és catedràtic d’Economia Aplicada a la Universitat de València. Des dels anys de la clandestinitat antifranquista ha estat un actor polític destacat a les files del socialisme valencià. Ha estat conseller d’Administració Pública de la Generalitat Valenciana, vicepresident de les Corts Valencianes i regidor de l’Ajuntament de València. És col·laborador habitual de premsa i autor d’un gran nombre de treballs acadèmics. Altres obres: Evolución de la economía valenciana 1878-1978, Guerra i expansió industrial: País Valencià, 1914-1923, «Estudi introductori» a la nova edició de La via valenciana d’Ernest Lluch. A hores d’ara és president de la Fundació Ernest Lluch (Secció Valenciana).